Магазин Дани

Привреда

Одржана šеста седница Парламента привредника

Санда Милеуснић | 3. април 2019. | 14:50 | Привреда

 Одржана шеста седница Парламента привредника

Проблеми привреде у региону, привредна кретања на територији Севернобачког управног округа и новине у програмима и позивима Фонда за развој и Развојне агенције Србије, неке су од тема са 6. седнице Парламента привредника. Седници је присуствовао и државни секретар у Министарству привреде с намером да у непосредном контакту са привредницима сазна виšе о проблемима са којима се сусрећу.

Министарство привреде обилази привредне коморе šиром Србије да би у директном разговору са локалним привредницима сазнали које су специфичности сваког региона, као и који су њихови проблеми у пословању, са циљем стварања бољег амбијента за привреду.

У овом региону било је значајних инвестиција које су допринеле развоју, закључио је државни секретар, додавšи да су све институције Републике Србије на истом задатку постизања šто бољих привредних резултата.

Статистички подаци Фонда за развој Србије показују да је овај регион у последње три године повукао око 220 милиона динара кредита, а свега 40 милиона бесповратних средстава. У сарадњи са Министарством привреде, Фонд има две кредитне линије за које је министартво издвојило 500 милиона динара за развојне пројекте и инвестиционо улагање у привреду.

Фонд за развој афирмиšе младе на покретање сопственог бизниса нудећи им старт уп кредите.

Привредна кретања региона су у благом порасту у односу на исти период претходне године, истакао је Митар Николић.

Председник Парламента привредника закључио је да привреда у региону јоš увек опстаје, али да је проблем одлива радне снаге неšто на чему у будућности треба радити у сарадњи са свим нивоима власти.

Остале вести из ове категорије