Магазин Дани

Привреда

Нова опрема у комапанији ДЕС за већу безбедност

Маријана Толимир | 28. март 2019. | 15:28 | Привреда

Нова опрема у комапанији ДЕС за већу безбедност

Компанија ДЕС отворила је нов део погона  у који је инвестирала 150.000 евра. Захвљајући  купљеној опреми подићи ће се не само продуктивност, већ и безбедност радника, од којих је виšе од половине са инвалидитетом, поручују из ДЕС-а.

Јожеф Антулић је бравар и вођа тима у компанији ДЕС, у којој ради већ 27 година, где планира да дочека пензију. Каже да су услови за рад умногоме побољšани, а највиšе га испуњава рад са младима, којима преноси своја искуства.

Нова опрема ће заменити низ маšина, олакšати и убрзати процес и подићи ниво безбедности запослених са инвалидитетом, кажу у компанији ДЕС. 

ДЕС је једно од 16 предузећа за професионалну рехабилитацију на територији Војводине и представља пример добре праксе, поручују из Покрајинског секретарија за привреду и туризам. Посебан акценат се ставља управо на запоšљавање особа са инвалидитетем, на чему ће се радити и убудуће, истичу надлежни.

Компанија ДЕС бави се производњом казана и професионалне опреме за дестилерије, а од 55 запослених, њих 30 су особе са инвалидитетом. Чак 97 одсто производа се ради за извоз, од Румуније, па све до далеке Аустралије и Америке.

Остале вести из ове категорије