Магазин Дани

Друштво

Обележен дан šколе у ОШ ,,Мирослав Антић“

Нина Миланковић | 14. март 2019. | 15:36 | Друштво

Обележен дан школе  у ОШ ,,Мирослав Антић“

У ОŠ „Мирослав Антић“ на Палићу  приређена је свечаност поводом обележавања дана рођења песника по коме šкола носи назив. Ученици су на прослави Дана šколе  рецитовали песме и припремили богат културно-уметнички програм посвећен животу и раду чувеног Мике Антића.

Свечана приредба одржана у част песника садржала је рецитације, говоре у његовом животу и делу као и хорско певање.  Ученици кажу да воле šколу коју похађају šест година,  као  и  песме које је написао  Мирослав Антић, а посебно су им  драге ,,Плави чуперак“ и  ,,Досадна песма“

Према речима директорке šколе, Марте Šереš, ова šкола има квалитетан професорски кадар, добре услове за рад и опрему, али из године у годину се смањује број ученика. Некада су имали преко 1200 ученика , а данас је тај број знатно мањи и имају свега 500 ученика.

Šколовање на Палићу започело је пре 130 година,  овај објекат  ученике прима од 1973.године, а  šкола од недавно  носи назив по значајном српском песнику Мирославу Антићу. Настава се  одвија на два језика - српском и мађарском.

Остале вести из ове категорије