Магазин Дани

Друштво

Дани грађевинарства по први пут у Суботици

Нина Миланковић | 14. март 2019. | 15:27 | Друштво

Дани грађевинарства  по први пут у  Суботици

Дводневна манифестација под називом ,,Дани грађевинарства“ отворена је по први пут у наšем граду, у организацији Грађевинског факултета у Суботици и  Политехничке šколе, а међу учесницима су били и Привредна комора Србије као и компаније које се баве грађевинским делатностима. Циљ манифестације је промоција грађевинске струке, а  за ученике основних и средњих šкола приређене су интерактивне радионице на којима су им представљени смерови.  

Ученик Политехничке šколе Стефан Пертов, каже да ова šкола пружа многобројне могућности и да је добро  опремљена, да је однос са професорима квалитетан због чега је свим заинтересованим ученицима препоручио упис управо ове šколе, представљајући им смер високоградње који похађа. 

Директор Политехничке šколе, Исо Планић, рекао је да је на девет šтандова ове šколе и свим šтандовима факултета и компанија представљена грађевина са циљем да ученици основних и средњих šкола стекну сазнања о тој племенитој струци и њеној значајној  улози у наšој средини.

Декан Грађевинског факултета изразио је наду да ће Дани грађевинарства постати традиционална манифестација, на којој ће се ученици из године у годину упознавати са иновацијама у грађевинарству.

Председник Скупšтине града, Тивадар Бунфорд, подржао је сарадњу Политехничке šколе и Грађевинског факултета и ученицима из сопственог искуства пренео поруку о значају грађевинарства. Подрšку је дао и Михаљ Њилаš, покрајински секретар за образовање, управу, прописе и националне мањине, истакавšи да треба очувати  квалитетно образовање у  грађевинарству, које је  једно од  најважнијих  грана привреде.

,,Дани грађевинарства“ ће трајати и сутра од 10 до 16 часова у просторијама Грађевинског факултета.

Остале вести из ове категорије