Магазин Дани

Туризам

Свечано отворени Дани рибе

Санда Милеуснић | 14. март 2019. | 14:18 | Туризам

Свечано отворени Дани рибе

У оквиру Дана рибе које организује „Удружење рибарске вечери“, грађани ће све до суботе моћи да уживају у рибљим специјалитетима, слатки&сцарон;има, као и рукотворинама излагача из Србије и Мађарске.

Лјубитељи рибљих специјалитета у самом центру &нбсп;града имају прилику да уживају у гастрономској понуди ове манифестације. Довољно је само да се ослоните на своје чуло мириса и замамне ароме свеже спремљене рибе дове&сцарон;ће вас на праву локацију.

Из Удружења кажу да је мотив за организовање ове манифестације и то да се грађанима приближи риба као намирница која је изузетно значајна у исхрани. На Данима рибе своје производе представили су Чарда Капетански рит и Гуља&сцарон; чарда.

Локална самоуправа подржала је ову манифестацију која се симболично одржава у време Великог поста. Значај за Суботицу као град је &сцарон;то су излагачи из разних градова као &сцарон;то су Ваљево, Нови Сад, Рума, Сегедин, па се на тај начин стварају пословни контакти, истакла је Тимеа Хорват.

„Удружење рибарске вечери“&нбсп; током маја организоваће сличну манифестацију на Палићу, када ће на менију бити рибља чорба.

Остале вести из ове категорије