Магазин Дани

Привреда

НСЗ представила Јавне позиве и конкурсе

Александра Орлић | 6. март 2019. | 14:35 | Привреда

НСЗ представила Јавне позиве и конкурсе

Представници послодаваца из приватног и јавног сектора, присуствовали су презентацији Јавних позива и конкурса Националне службе за запоšљавање за 2019. годину, која је одржана у просторијама Регионалне привредне коморе у наšем граду.

Приликом представљања јавних позива и конкурса, расписаних у оквиру Националног акционог плана запоšљавања за 2019. годину, суботички послодавци могли су виšе да чују о условима конкурисања, потребној документацији, начинима реализације и блиским темама.

Овогодиšњим Акционим планом, расписано је 15 јавних позива и конкурса, који су се претходних година показали као одговарајући у процесу смањења боја незапослених лица у Републици, као и два нова Јавна позива за програм приправника, намењена лицима која су заврšила средње или високо образовање.

У Севернобачком округу који чине града Суботице, Бачка Топола и Мали Иђоš, на евиденцији НСЗ има 8.200 незапослених лица, од којих је 4.800 са територије наšег града. Према поседњим подацима суботичке филијале НСЗ, бележи се пораст броја запослених лица у односу на претходне године. За реализуацију Националног акционог плана запоšљавања, које šиром наšе државе спроводи Национална служба за запоšљавање, из буджета је издвојено је 4,5 милијарде динара, од којих је 550 милиона из буджетског фонда за професионалну рехабилитацију и подрšку запоšљавању особама са инвалидитетом.

Остале вести из ове категорије