Магазин Дани

Друштво

Реконструкција раскрсница за бржи и безбеднији саобраћај

Маријана Толимир | 5. март 2019. | 13:01 | Друштво

Реконструкција раскрсница за бржи и безбеднији саобраћај

Најоптерећеније раскрснице у граду биће реконструисане и про&сцарон;ирене додатним тракама за лева скретања, и то захваљујући средствима Покрајинске владе. Осим тога, биће постављена и потпуно нова сигнализација, као и видео-надзор, а сви радови одвијаће се тако да саобраћај може да се одвија.

Улица Максима Горког – централна и најважнија, улица која чини „кичму“ саобраћаја у Суботици. Због великог оптерећења, возачима су и познати највећи проблеми – раскрснице са улицама Браће Радић, Штросмајеровом и Матије Гупца. Реконструкцијом прве две раскрснице, саобраћајница ће се про&сцарон;ирити, чиме ће се створити улови за бржи и безбеднији проток возила, поручују надлежни. Радови ће се одвијати током лета, а саобраћајница се неће у потпуности затварати.

Колико је улица оптерећена, можда најбоље илуструје податак да у току 24 часа туда прође чак 400 аутобуса. Надлежни истичу да ће прва фаза засигурно допринети да се смањи број незгода на тој деоници.

Пројекат реконструкције Улице Максима Горког &нбсп;финансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања, а вредност је 73,1 милион динара. Јавна набавка биће расписана током марта, очекује се да ће радови почети у мају, а рок за завр&сцарон;етак је 120 дана. Следећа фаза предвиђа рекострукцију раскрснице са Улицом Матије Гупца.

Остале вести из ове категорије