Магазин Дани

Друштво

Реконструкција раскрсница за бржи и безбеднији саобраћај

Маријана Толимир | 5. март 2019. | 13:01 | Друштво

Реконструкција раскрсница за бржи и безбеднији саобраћај

Најоптерећеније раскрснице у граду биће реконструисане и проšирене додатним тракама за лева скретања, и то захваљујући средствима Покрајинске владе. Осим тога, биће постављена и потпуно нова сигнализација, као и видео-надзор, а сви радови одвијаће се тако да саобраћај може да се одвија.

Улица Максима Горког – централна и најважнија, улица која чини „кичму“ саобраћаја у Суботици. Због великог оптерећења, возачима су и познати највећи проблеми – раскрснице са улицама Браће Радић, Šтросмајеровом и Матије Гупца. Реконструкцијом прве две раскрснице, саобраћајница ће се проšирити, чиме ће се створити улови за бржи и безбеднији проток возила, поручују надлежни. Радови ће се одвијати током лета, а саобраћајница се неће у потпуности затварати.

Колико је улица оптерећена, можда најбоље илуструје податак да у току 24 часа туда прође чак 400 аутобуса. Надлежни истичу да ће прва фаза засигурно допринети да се смањи број незгода на тој деоници.

Пројекат реконструкције Улице Максима Горког  финансира Покрајинска влада преко Управе за капитална улагања, а вредност је 73,1 милион динара. Јавна набавка биће расписана током марта, очекује се да ће радови почети у мају, а рок за заврšетак је 120 дана. Следећа фаза предвиђа рекострукцију раскрснице са Улицом Матије Гупца.

Остале вести из ове категорије