Магазин Дани

Туризам

Пред сезону, на Палићу радно

Маријана Толимир | 4. март 2019. | 09:51 | Туризам

Пред сезону, на Палићу радно

На Палићу увелико теку радови уочи нове туристичке сезоне – поплочавају се стазе у Великом парку, а упоредо тече изградња Аква парка са спа центром, која је почела у децембру про&сцарон;ле године.

На обали Лајо&сцарон;а Верме&сцарон;а – радно. Поплочавање дотрајалих, бетонских стаза је настављено, &нбсп;и до почетка маја, Велики парк би у целости требало да изгледа управо овако. Реч је о 1450 метара стаза у клинкер плочама, вредности 55 милиона динара које финансира Управа за капитална улагања АП Војводине.

Неколико стотина метара даље, на Му&сцарон;ком &сцарон;транду, радови јо&сцарон; обимнији. У току је изградња Аква парка са спа центром и то прва фаза, која подразумева дечји базен од 700 квадрата са припадајућим садржајима, јо&сцарон; једнан базен и велики тобоган, као и део водоводне и канализационе инсталације. Све тече по плану и дирекор „Парк Палића“ очекује да ће све бити завр&сцарон;ено и пре рока, а то је јун месец.

Јавна набавка за другу фазу ускоро ће бити расписана, наводи на&сцарон; саговорник, а план је да Аква парк са пет отворених и пет затворених базена буде завр&сцарон;ен почетком следеће године. Вредност пројекта је ви&сцарон;е од милијарду динара, заједнички га финансирају Град, Покрајина и Република.

Остале вести из ове категорије