Магазин Дани

Туризам

Пред сезону, на Палићу радно

Маријана Толимир | 4. март 2019. | 10:51 | Туризам

Пред сезону, на Палићу радно

На Палићу увелико теку радови уочи нове туристичке сезоне – поплочавају се стазе у Великом парку, а упоредо тече изградња Аква парка са спа центром, која је почела у децембру проšле године.

На обали Лајоšа Вермеšа – радно. Поплочавање дотрајалих, бетонских стаза је настављено,  и до почетка маја, Велики парк би у целости требало да изгледа управо овако. Реч је о 1450 метара стаза у клинкер плочама, вредности 55 милиона динара које финансира Управа за капитална улагања АП Војводине.

Неколико стотина метара даље, на Муšком šтранду, радови јоš обимнији. У току је изградња Аква парка са спа центром и то прва фаза, која подразумева дечји базен од 700 квадрата са припадајућим садржајима, јоš једнан базен и велики тобоган, као и део водоводне и канализационе инсталације. Све тече по плану и дирекор „Парк Палића“ очекује да ће све бити заврšено и пре рока, а то је јун месец.

Јавна набавка за другу фазу ускоро ће бити расписана, наводи наš саговорник, а план је да Аква парк са пет отворених и пет затворених базена буде заврšен почетком следеће године. Вредност пројекта је виšе од милијарду динара, заједнички га финансирају Град, Покрајина и Република.

Остале вести из ове категорије