Магазин Дани

Друштво

Лјудски животи се бране учеšћем свих нас

Маријана Толимир | 1. март 2019. | 14:46 | Друштво

Лјудски животи се бране учешћем свих нас

Поводом Светског дана цивилне за&сцарон;тите, у Севернобачком округу уручена су признања заслужним грађанима за спасавање на леду – рониоцу Милану Павковићу и фирми Грба д.о.о, која је дала опрему за ту акцију.

Инструктор роњења, Милан Павковић, одиграо је важну улогу у спасавању човека који је пропао кроз лед на Палићком језеру почетком године. &нбсп;Каже да се ни једног момента није двоумио, будући да је обучен да у таквим ситуацијама буде миран и сталожен. Признање које је добио, како каже, јесте част за све рониоце.

Заслуге у овој акцији понела је и фирма Грба д.о.о, која је донирала канап и каи&сцарон;еве за алпинисте ватрогасно-спасилачкој служби, која их у том моменту није имала, а били су од пресудног значаја за успех.

Захваљујући несебичном херојству, једна веома опасна и животно угрожавајућа ситуација завр&сцарон;ила се добро, а ово је начин да се покаже захвалност према тим људима, нагласио је Зоран Бјелић, начелник Одељења за ванредне ситуације.

Међународни дан цивилне за&сцарон;тите је важан датум, будући да &сцарон;аље &нбсп;битну поруку – а то је да се вредности заједнице, пре свега људски животи, бране уче&сцарон;ћем свих нас, истакао је начелник Севернобачког округа, Драги Вучковић. Он је додао да му је посебно драго, &сцарон;то су сви у ме&сцарон;овитој средини попут ове, били на висини задатка када је требало спасавати.Међународни дан цивилне за&сцарон;тите је важан датум, будући да &сцарон;аље &нбсп;битну поруку – а то је да се вредности заједнице, пре свега људски животи, бране уче&сцарон;ћем свих нас, истакао је начелник Севернобачког округа, Драги Вучковић. Он је додао да му је посебно драго, &сцарон;то су сви у ме&сцарон;овитој средини попут ове, били на висини задатка када је требало спасавати.

Уручењу плакета и захвалница за спасавање људских живота, претходила је редовна седница Штаба за ванредне ситуације.

Остале вести из ове категорије