Магазин Дани

Друштво

Лјудски животи се бране учеšћем свих нас

Маријана Толимир | 1. март 2019. | 14:46 | Друштво

Лјудски животи се бране учешћем свих нас

Поводом Светског дана цивилне заšтите, у Севернобачком округу уручена су признања заслужним грађанима за спасавање на леду – рониоцу Милану Павковићу и фирми Грба д.о.о, која је дала опрему за ту акцију.

Инструктор роњења, Милан Павковић, одиграо је важну улогу у спасавању човека који је пропао кроз лед на Палићком језеру почетком године.  Каже да се ни једног момента није двоумио, будући да је обучен да у таквим ситуацијама буде миран и сталожен. Признање које је добио, како каже, јесте част за све рониоце.

Заслуге у овој акцији понела је и фирма Грба д.о.о, која је донирала канап и каиšеве за алпинисте ватрогасно-спасилачкој служби, која их у том моменту није имала, а били су од пресудног значаја за успех.

Захваљујући несебичном херојству, једна веома опасна и животно угрожавајућа ситуација заврšила се добро, а ово је начин да се покаже захвалност према тим људима, нагласио је Зоран Бјелић, начелник Одељења за ванредне ситуације.

Међународни дан цивилне заšтите је важан датум, будући да šаље  битну поруку – а то је да се вредности заједнице, пре свега људски животи, бране учеšћем свих нас, истакао је начелник Севернобачког округа, Драги Вучковић. Он је додао да му је посебно драго, šто су сви у меšовитој средини попут ове, били на висини задатка када је требало спасавати.Међународни дан цивилне заšтите је важан датум, будући да šаље  битну поруку – а то је да се вредности заједнице, пре свега људски животи, бране учеšћем свих нас, истакао је начелник Севернобачког округа, Драги Вучковић. Он је додао да му је посебно драго, šто су сви у меšовитој средини попут ове, били на висини задатка када је требало спасавати.

Уручењу плакета и захвалница за спасавање људских живота, претходила је редовна седница Šтаба за ванредне ситуације.

Остале вести из ове категорије