Магазин Дани

Друштво

Од Квина до Вимблдона – маскенбал у Геронтолоšком центру

Маријана Толимир | 1. март 2019. | 10:11 | Друштво

Од Квина до Вимблдона – маскенбал у Геронтолошком центру

Већ традиционални маскенбал у Геронтоло&сцарон;ком центру и ове године изнедрио је мно&сцарон;тво оригиналних и несвакида&сцарон;њих костима и маски. Ове године најстаријим суграђанима придружили су се и ђаци ОШ „Иван Милутиновић“ и Средње медицинске &сцарон;коле.

Од Квина до Вимблдона &нбсп;на традиционалном маскенбалу у Геронтоло&сцарон;ком центру. Вери Младеновић и њеним пријатељицама управо је тенис био инспирација – и то дубл, а прате их верни навијачи. Како каже, маскенбал је мотиви&сцарон;е да сазна ви&сцарон;е о занимању које представља, а будући да бели спорт никада није пратила, ово је био велики изазов за њу.

Најстаријим суграђанима придружили су се и они најмлађи. Једанаестогоди&сцарон;ња Мина Добриловић за ову прилику одабрала је маску кловна, и како нам је рекла, драго јој је &сцарон;то има прилику да се дружи са старијима, јер од њих може много да научи.

Управо је међугенерацијска сарадња и солидарност била порука овогоди&сцарон;њег маскенбала – дружење деце и старијих људи.

Традиционални маскенбал одржава се сваке године крајем фебруара у Геронтоло&сцарон;ком центру, и само је једна од многобројних активновности током године, поносно истичу у овој установи.

Током године ова установа организује ви&сцарон;е од тридесет маскенбала, међутим, овај фебруарски, највећи је и најпопуларнији, о чему, уосталом, сведоче и пажљиво биране маске – пензионера, и ђака.

Остале вести из ове категорије