Магазин Дани

Друштво

Од Квина до Вимблдона – маскенбал у Геронтолоšком центру

Маријана Толимир | 1. март 2019. | 10:11 | Друштво

Од Квина до Вимблдона – маскенбал у Геронтолошком центру

Већ традиционални маскенбал у Геронтолоšком центру и ове године изнедрио је мноšтво оригиналних и несвакидаšњих костима и маски. Ове године најстаријим суграђанима придружили су се и ђаци ОŠ „Иван Милутиновић“ и Средње медицинске šколе.

Од Квина до Вимблдона  на традиционалном маскенбалу у Геронтолоšком центру. Вери Младеновић и њеним пријатељицама управо је тенис био инспирација – и то дубл, а прате их верни навијачи. Како каже, маскенбал је мотивиšе да сазна виšе о занимању које представља, а будући да бели спорт никада није пратила, ово је био велики изазов за њу.

Најстаријим суграђанима придружили су се и они најмлађи. Једанаестогодиšња Мина Добриловић за ову прилику одабрала је маску кловна, и како нам је рекла, драго јој је šто има прилику да се дружи са старијима, јер од њих може много да научи.

Управо је међугенерацијска сарадња и солидарност била порука овогодиšњег маскенбала – дружење деце и старијих људи.

Традиционални маскенбал одржава се сваке године крајем фебруара у Геронтолоšком центру, и само је једна од многобројних активновности током године, поносно истичу у овој установи.

Током године ова установа организује виšе од тридесет маскенбала, међутим, овај фебруарски, највећи је и најпопуларнији, о чему, уосталом, сведоче и пажљиво биране маске – пензионера, и ђака.

Остале вести из ове категорије