Магазин Дани

Друштво

Како рационално управљати водоводним системима?

Маријана Толимир | 28. фебруар 2019. | 11:00 | Друштво

Како рационално управљати водоводним системима?

Како би разменили искуства и податке о управљању водоснабдевањем, ви&сцарон;е од стотину представника предузећа која се баве овом делатно&сцарон;ћу окупили су се на Бенчмаркионг конференцији Подунавске регије у Суботици. Првог дана потписан је споразум о сарадњи суботичког ЈКП „Водовод и канализација“ са три водоводна предузећа.

Вода – један од најважнијих ресурса неопходних за човеков опстанак, који је због своје ограничености и неједнаке распоређености често узрок ратова. Професор Чедо Максимовић са Империјал Коледжа у Великој Британији даје предлог ре&сцарон;авања проблема вода у урабаним срединама кроз „плаво-зелену“ визију, односно како градове реконструисати и градити у будућности на начин да буду отпорни на климатске промене, а да уједно много мање ко&сцарон;тају.

Управо је рационално управљање водом тема која је окупила представнике водоводних предузећа из Подунавске регије у Суботици са једним заједничким циљем – да разменом података и искустава унапреде менаджмент и смање тро&сцарон;кове, свесни да није само развој инфраструктуре једини важан за развој водоснабдевања.

Свечано отварање Бенчмаркинг конференције Подунавског региона била је прилика и да четири водоводна предузећа потпи&сцарон;у споразум о сарадањи и то из Суботице, Новог Сада, Сегедина и Бјељине.

Међународна Бенчмаркинг конференција окупиља око 130 представника водоводних предузећа из Подунавског региона – из земаља бив&сцарон;е Југославије, суседних земаља и Немачке.

Остале вести из ове категорије