Магазин Дани

Политика

Бурно због „Суботица-транса“

Маријана Толимир | 26. фебруар 2019. | 15:28 | Политика

Бурно због „Суботица-транса“

Осим отуђења земљиšта за немачку компанију, одборници су одлучивали и о програмима пословањавања јавних и јавно комуналних предузећа за 2019. годину,а највећа полемика повела се око ЈП „Суботица-транс“.

Задуживање ЈП „Суботица-транс“ како би се купило десет нових аутобуса били су повод за оšтру расправу о ситуацији у овом предузећу – о одласку возача, и кризи због боловања која је достигла врхунац проšле недеље. За одборнике из редова опозициног Покрета грађанске Суботице неспорно је да су нови аутобуси неопходни , међутим, сматрају, да је ово, како истичу „гаšење пламена“.

С друге стране, директор предузећа, Александар Алексић, истиче дапроблеми са возачима постоје јоš од 2015. године  и да се тај трен није прекидао, али да се нада да ће се плате подићи, будући да је то једино реšење за теšку ситуацију. Градоначелник потврђује да су у току преговори са возачима и да се до краја недеље очекује одговор Министарства финансија.

Осим задуживања „Суботица-транса“, као и усвајања програма пословања свих јавних и јавно комуналних предузећа, на функцију директора ЈКП „Димничар“ поново је именован Предраг Мастиловић, док је Марта Ароксалаšи поново директорка Дечјег позориšта. Такође, због промене назива Бачких винограда, на хрватском језику, који ће се убудуће звати Краљев бриг, промењен је Статут града.

Остале вести из ове категорије