Магазин Дани

Привреда

Вратила се у Србију и покренула сопствени бизнис

Маријана Толимир | 1. фебруар 2019. | 12:50 | Привреда

Вратила се у Србију и покренула сопствени бизнис

Захваљујући средствима Покрајинске владе, Суботичанка Валентина Стојановић, упустила се у предузетничке воде – отворила је фитнес студио који успеšно послује већ неколико месеци. Осим ње, на три конкурса за самозапоšљавање које је у 2018. години спровела Национална служба за запоšљавање, новац је добило виšе од стотину незапослиних лица.

Када се након неколико година рада у иностранстрву Валентина Стојановић  вратила у Суботицу, желела је да започене сопствени бизнис. У Националној служби за запоšљавање предложили су јој да конкуриšе на покрајински конкурс за самозапоšљавање. Тако је, прича Валентина, захваљујући њиховој помоћи успела да добије средства.

Већ пет месеци Валентина успеšно води посао који је покренула – а то је „X Бодy“ студио, једини у Суботици који на тренинзима примењује електромиšићну стимулацију. Веома је задовољна како се посао развија и каже да је велика заинтересованост за тренинге.

Национална служба за запоšљавање је у проšлој години расписала три конкурса за самозапоšљавање – републички, покрајински и у сарадњи са Градом.

Укупно је 102 лица добило средства за самозапоšљавање, од чега четири особе са инвалидитетом.

Остале вести из ове категорије