Магазин Дани

Спорт

Јавни час бокса у ОШ „Ј.Ј.Змај“

Санда Милеуснић | 30. јануар 2019. | 15:33 | Спорт

Јавни час бокса у ОШ „Ј.Ј.Змај“

Боксерски савез Србије у сарадњи са Боксерским клубом Спартак, организовао је јавни час бокса у ОŠ „Јован Јовановић Змај“ у склопу пројекта „Олимпијска šкола бокса“.

Акцију промовисања бокса šиром земље, Боксерски савез Србије покреће управо из Суботице, кроз  пројекат „Олимпијска šкола бокса“, који акценат ставља на педагоšки рад, васпитање, а потом на основне технике овог спорта.

У Спартаку тренира од осмог разреда,узор му је Василије Ломаченко,  а чак ни студирање у другом граду није га спречило да престане да се бави овом племенитом веšтином. Вељко Глигорић освојио је многобројне награде, а деци која тек треба да изаберу спорт којим ће се бавити, поручује да је бокс веšтина која може много да их подучи о животу јер их охрабрује да се суоче са проблемима.

Денис Меметовић боксом се бави већ 11 година, од проšле године почео је да ради као тренер, а како каже, људи углавном имају предрасуде о боксу.

Интересовање ученика за јавни час бокса било је велико. Једна од њих, Александра Гуриновић , изразила је жељу да се бави овим спортом.

Пројекат је подржао и Град, на ком је  да побољšа услове рада у šколама и спортским клубовима како би се деци помогло да живе здравије бавећи се šто виšе спортом, истакла је Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друšтвене делатности у Градској управи.

Боксом се у Суботици баве и дечаци и девојчице, а тренинзи су бесплатни и одржавају се сваког радног дана у Хали спортова.

Остале вести из ове категорије