Магазин Дани

Пољопривреда

Само 31,4 одсто пољопривредне производње чини сточарство

Санда Милеуснић | 24. јануар 2019. | 14:26 | Пољопривреда

Само 31,4 одсто пољопривредне производње чини сточарство

У РПК Суботица одржана је проšирена седница секција за млекарство и кланичну индустрију са територија Севернобачког, Севернобанатског и Западнобачког управног округа.

Бојка Плавšић, власница је млекаре већ 20 година. Сарађује са око 300 добављача млека, са којима ће поделити утиске и нове информације са данаšње седнице.

Тема седнице била је анализа актуелних проблема у области репродукције говеда и свиња, као и осигурања у пољопривреди. Обим производње у сточарству у Србији није на задовољавајућем нивоу, оценио је Дамир Војнић Тунић, јер само 31,4% укупне пољопривредне производње чини сточарска производња.

Репродукција у сточарству је честа тема, али јој се ипак поклања  недовољно пажње, а  за економичну производњу у сточарству неопходно је да животиње буду здраве и да имамо добру репродукцију.

Представник осигуравајуће куће, представио је нове производе намењене узгајивачима крупних животиња, пре свега узгајивачима крава и приплодне јунади, као и искуства европских земаља у области осигурања у пољопривреди.

Остале вести из ове категорије