Магазин Дани

Туризам

Смеšтајни капацитети попуњени

Санда Милеуснић | 31. децембар 2018. | 13:08 | Туризам

Смештајни капацитети попуњени

Према подацима Туристичке организације Суботице, смеšтајни капацитети у Суботици и на Палићу су попуњени за Нову годину.

У Туристичкој организацији Суботице кажу да нема слободних кревета за новогодиšњу ноћ, коју ће у наšем граду у највећем броју провести Београђани и Новосађани, али и гости из  Мађарске и Босне и Херцеговине, а  последњих година све виšе долазе туристи из Румуније и Бугарске.

Попуњеност смеšтајних капацитета је на нивоу проšле године, али се бележи пораст ноћења у приватном смеšтају. За првих десет месеци ове године, Суботица и Палић имали су скоро 140.000 ноћења, па се очекује да ће закључно са данаšњим даном та цифра бити 150.000. Ове године забележен је раст броја ноћења од 3 посто, а такође је и порастао број страних туриста који долазе у Суботицу највиšе у пролеће и у јесен.

За новогодиšњу ноћ, туристе и грађане Суботице, забављаће бенд Неверне бебе на централном градском тргу. Програм почиње у 22.30, прве минуте Нове године обележиће већ традиционално валцер и  ватромет, након чега се журка наставља.

Остале вести из ове категорије