Магазин Дани

Политика

Усвојен буджет за 2019. годину

Маријана Толимир | 27. децембар 2018. | 14:06 | Политика

Усвојен буджет за 2019. годину

Већином гласова, одборници су усвојили Одлуку о буджету Града за 2019. годину. И док из владајуће коалиције поручују да је ово највећи буджет до сада, који за капиталне пројекте издваја чак четвртину средстава, из дела опозије кажу да је предимензиониран.

Са 42 гласа за, 11 против и ни једним уздржаним, одборници Скупšтине града усвојили су буджет Града за 2019. годину, који је планиран у обиму од седам милијарди 980 милиона динара. Градоначелник Суботице, Богдан Лабан, буджет оцењује као развојни – чак је 25 одсто предвиђено за инвестиције, док је ранијих година то било на нивоу од свега неколико процената. А места у градској каси наћи ће се за бројне, капиталне пројекте.

У буджету се наšло простора и за  изградњу Зелене фонтане – 43 милиона динара за прву фазу.

За одборничку групу Савеза војвођанских Мађара, до сада највећи буджет по обиму је за сваку похвалу, посебно пројекти који су планирани у наредној години.

Одборници опозиционог Покрета грађанске Суботице буджет другачије виде – кажу да, иако је највећи у последњих неколико година, планиран је нереално.

Осим о буджету, одборници су на последњем заседању у овој години одлучивали и о Генералном урбанистичком плану Суботица-Палић до 2030. године, о локалним комуналним таксама, мрежи дечјих вртића, а на место директора Дома здравља именована је досадаšња в.д. директора, Иванка Беоковић.

Остале вести из ове категорије