Магазин Дани

Пољопривреда

О утицају климатских промена на пољопривреду

Дарко Темуновић | 17. октобар 2018. | 14:27 | Пољопривреда

О утицају климатских промена на пољопривреду

Другог дана 14. Међународног фестивала органских производа „Биофест“, одржана је панел дискусија на тему “Утицај климатских промена на (органску) пољопривреду“, која је организована у сарадњи са Регионалним Архус центром и Удружењем Један степен Србија, уз подрšку Мисије ОЕБС  у Србији.

Данаšња панел дискусија на Биофесту је део Климатона, едукативно-информативног догађаја који има за циљ да се грађанима приближи изазов климатских промена и укаже на важност и значај очувања природних екосистема.

Организација Један степен Србија заједно са партнерима из Центра за неформално образовање грађана реализују пројекат Šуме и климе који има за циљ одабир најпогоднијих локација за поšумљавање као мера борбе потив климатских промена.

На пољопривреду ће убудуће највиšе утицати екстремне појаве попут поплава и суšа. Оно šто се за Србију предвиђа јесте иста количина, али различити распоред падавина који може довести до дугог периода суšе а након тога до обилних падавина па  чак и до поплава, упозоравају стручњаци.

Остале вести из ове категорије