Магазин Дани

Туризам

Суботичани "изаšли на теглу"

Редакција Дани | 16. септембар 2018. | 12:11 | Туризам

Суботичани "изашли на теглу"

У потрази за најбољим рецептом за ајвар, Караван „Изађи ми на теглу“, стигао је у суботу и у наš град. Караван пету годину заредом обилази Србију, пружајући прилику ајвар-мајсторима да покажу своје умеће у справљању гастрономског специјалитета без ког је незамислива зимска трпеза, а у Суботици се зауставио по трећи пут.

Суботичани су били расположени да „изађу на теглу“ и укрсте варјаче. Чак 13 екипа такмичило се у припреми ајвара. Иако се свако од њих потајно надао победи, ипак им је најважније било да се добро забаве и лепо друже. Сви су користили углавном исте састојке — печену паприку, понеко и патлиджан, уље, со и сирће. Ипак, свако је имао и неку своју тајну, због које је сваки ајвар био различитог укуса.

Караван „Изађи ми на теглу“ је кренуо 17. августа из Београда, тренутно обилази градове по Војводини, након чега се сели у централну и јужну Србију.

На „теглу ће изаћи“ ајвар-мајстори у око 30 градова. Они најбољи међу њима, учествоваће у финалном такмичењу, које ће се одржати 13. октобра у Београду. У претходна четири финала, два пута су победу однели такмичари из Војводине, а два пута су бољи били учесници са југа Србије. Дакле, јоš увек траје потрага за делом наšе земље у ком се припрема најбољи ајвар, и чини се да се никада неће ни заврšити, јер не само šто су укуси различити, него и ајвар једноставно не може да омане. Посебно ако се припрема с љубављу и стрпљењем, и правим тајмингом за додавање састојака, истичу организатори, с обзиром на петогодиšње искуство у потрази за најбољим ајваром.

Остале вести из ове категорије