Магазин Дани

Туризам

Бербански дани окупили велики број излагача и посетилаца

Редакција Дани | 9. септембар 2018. | 17:24 | Туризам

Бербански дани окупили велики број излагача и посетилаца

Традиционална манифестација „Бербански дани“, која прославља заврšетак радова у воћњацима и виноградима, и ове године је окупила велики број излагача и посетилаца на Палићу.

Као šто традиција дуга 29 година налаже, на Бербанским данима изабран је пудар године, Петар Дулић. Виноградарством се бави одавно аматерски, а озбиљније је почео пре осам година. Производи Рајнски ризлинг и има стоне сорте мускат хамбург, мускат италија и кардинал. Тајна доброг вина је, каже, у сунцу и раду. Задовољан је овогодиšњим родом.

Титулу краљице бербе, понела је šеснаестогодиšња Викторија Црнковић, ученица Медицинске šколе, која се у избору није наšла случајно, с обзиром на то да у фамилији има виноградаре.

Произвођаче воћа, поврћа и вина, поздравио је Срђан Самарджић, члан Градског већа задужен за туризам, инвестиције и међународну сарадњу.

Овогодиšњи „Бербански дани“ окупили су преко 150 излагача. Током два дана, приређен је богат и разноврстан програм, који је, уз лепо време, привукао не само Суботичане, него и госте из осталих крајева Војводине, али и Србије и региона.

Поред продајне изложбе плодова који доспевају последњих дана лета и почетком јесени, посетиоци „Бербанских дана“ могли су да обиђу Сајам рукотворина, да проšетају кроз Медену и улице вина и сира, да уживају у музичком програму... По први пут,  одржан је Фестивал занатског пива „Палићка неман“, на ком су  имали прилику да пробају мађарска занатска пива и пива из пивара „Трон“, „Дорћол“ и „Раванград“.

 

 

 

 

Остале вести из ове категорије