Магазин Дани

Друштво

Како помоћи кућним љубимцима да се расхладе

Дарко Темуновић | 10. август 2018. | 15:06 | Друштво

Како помоћи кућним љубимцима да се расхладе

Вреле летње дане тешко подносе и кућни љубимци. Често их видимо да дахћу и траже влажна и хладна места како би се расхладили. Стручњаци саветују да им обезбедимо довољне количине свеже воде, да прилагодимо исхрану и да их два пута на дан, ујутро и увече, изводимо у шетњу.

Високе температуре лоше утичу на наше кућне љубимце. Они покушавају да се расхладе тако што дахћу, траже хлад или лежу на хладан бетон или влажну земљу. Код ових топлих дана постоје две појаве код  животиња које морамо да разликујемо, објаснио је специјалиста ветерине Горан Баки.

Оно што се саветује јесте да се обезбеди адекватан простор у дворишту који ће бити под хладом и да се делови траве влаже водом како би се животиња освежила. За љубимце који живе у становима, просторије у којима они бораве треба да буду расхлађене, а украсним птицама у кавезима треба да се обезбеде посуде са водом где ће се оне купати.

Животиње са дужом длаком попут мачака персијске расе  или паса бернардинаца и пулина треба што чешће четкати да им се длака не слепи, а по потреби и скратити. Што се тиче ситних глодара као што су хрчкови и кунићи, не смемо их излагати директним сунчевим зрацима и исто тако треба да им обезбедимо довољно свеже воде јер и они уживају у правом летњем брчкању.

Остале вести из ове категорије