Магазин Дани

Друштво

„Зелени“ уклањају дивљу депонију у Хајдукову

Маријана Толимир | 9. август 2018. | 14:36 | Друштво

„Зелени“ уклањају дивљу депонију у Хајдукову

Једна од старијих и већих дивљих депонија на територији Града Суботице, она у Хајдукову, у наредне две недеље требало би да постане проšлост, будући да су почели опсежни радови на њеном уклањању. Пројекат се спроводи захваљујући Зеленима Суботице, а како би се у будућности спречио понован настанак, из овог Удружења најављују постављање камера и строжу контролу терена.

 

Од комуналног, грађевинског  до органског отпада... све се то годинама па и деценијама одлагало на нелегалној депонији у Хајдукову.  На поврšини од 450 са 17 метара, отпад су несавесни грађани и фирме само гомилали и сад га је прекрио коров, истичу из УГ „Зелени Суботице“. Захваљујући пројекту Министарства заšтите животне средине који је подржао и Град, Зелени су почели са опсежним радовима уклањања отпада, који ће се пренети на Градску депонију.

Из МЗ „Хајдуково“ напомињу да је ова депонија тамо већ двадесетак година, и да им је веома драго šто ће коначно бити уклоњена.

 "Зелени" ће овде посадити траву, а планирамо да поставимо и камере, како бисмо могли да санкциониšемо оне који бацају смеће. Углавном и знамо ко су ти људи, види се, има ту и предузетника, али и приватних лица. Видећемо. Уколико се Град сложи, казне ће бити баš велике,“ каже Илеš Фехер из МЗ „Хајдуково“.

И Зелени најављују одржавање као заједнички задатак свих, али и максималне казне за све који се усуде да на овај начин наносе šтету природи.

Остале вести из ове категорије