Магазин Дани

Култура

Буњевачка заједница обележава „Дан Дужијанце“

Дарко Темуновић | 8. август 2018. | 15:07 | Култура

Буњевачка заједница обележава „Дан Дужијанце“

Један од четири национална празника, „Дан Дужијанце“, буњевачка заједница свечано ће обележити  у среду, 15. Августа на Велику Госпојину. Централна манифестација ће почети са светом мисом у 9 часова, а богат културно-уметнички програм наставља се послеподне у центру града.

Буњевачка заједница, у организацији установе културе „Центар за културу Буњеваца“ и буњевачких удружења, и ове године обележава један од својих четири национална празника „Дан Дужијанце“. Почевšи од априла месеца, централној манифестацији предходиле су низ других, истакла је Сузана Кујунджић Остојић, председница Буњевачког националног савета.

„Дан Дужијанце“ ће почети са светом мисом у фрањевачкој цркви са почетком у 9 часова где ће овогодиšњи бандаš и бандаšица посветити хлеб који ће пратити програм читавог дана, а после подне у 18 часова заказан је дочек званица у вестибулу Градске куће, најавила је Ката Кунтић, председница одбора за културу Буњевачког националног савета.

После полагања цвећа на бисту Блаšка Рајића и свечане академије у Великој већници Градске куће, сви присутни ће бити позвани на традиционално бандаšицино коло у ресторан Спартак, са почетком у 20 часова.  Овогодиšњи  покровитељ централне манифестације „Дан Дужијанце“ је Буњевачки Национални савет уз суфинансирање Покрајинске владе.

Остале вести из ове категорије