Магазин Дани

Привреда

„Пут до успешног предузетника“

Маријана Толимир | 9. август 2018. | 13:33 | Привреда

„Пут до успешног предузетника“

У организацији Националне службе за запошљавање, почела је дводневна обука „Пут до успешног предузетника“ намењена лицима која самостално желе да започну посао. Ово је само једна од бројних услуга које НСЗ пружа незапосленим лицима.

 

Дејан Михалчић један је од 20 полазника обуке за самостално започињање посла, а пријавио се како каже, јер жели да добије средства на конкурсу. Намерава да отвори фирму која ће се бавити производњом пластичних компонената.

Обука за предузетништво намењена је онима који намеравају самостално да отпочну бизнис, а намеравају да користе подстицајна средства, односно субвенције за самозапошљвање.Током обуке полазници ће добити основне иформације о могућностима и начину коришћења субвенција, као и о каснијим условима коришћења ових средстава. Осим тога, полазници ће моћи да провере оправданост своје пословне идеје, сагледају предности и ризике  предузетништва, спознају своје предузетничке склоности, информишу се о поступку регистрације и актуелним законским прописима, вежбају попуњавање Захтева са бизнис планом који подносе. Ипак, како истичу у суботичкој Филијали НСЗ, најважнији део обуке је писање бизнис плана.

Обука важи до даљњег, напомињу из НСЗ, а изводи се у континуитету током целе године, у зависности од интересовања незапослених лица, као и актуелних конкурса.

Остале вести из ове категорије