Магазин Дани

Политика

Лабан: Поносан на покретање капиталних пројеката

Маријана Толимир | 12. јул 2018. | 15:35 | Политика

Лабан: Поносан на покретање капиталних пројеката

Сумирајући две године на челу Суботице, градоначелник Суботице, Богдан Лабан, истакао је да је задовољан постигнутим резултатима, али да је најпоноснији на покретање значајних пројеката који су деценијама стајали у месту – пре свега на наставак изградње зграде Народног позоришта и обилазнице око Суботице. Фокус развоја Града биће, како је изјавио Лабан, на Палићу као туристичкој дестинацији.  

Постигнутим резултатима у протекле две године, градоначелник Суботице Богдан Лабан је – задовољан. Сви параметри то и показују – од тога да је на дан преузимања функције на рачуну Града било свега 16 милиона динара, а да су приспеле обавезе износиле више од 269 милиона. Данас су финансије стабилне, а за две године у буджет се слила милијарда и 900 милиона динара, док је за време претходне власти то било свега 261 милион. Суботица, која је позната по започетим, а незавршеним капиталним пројектима, више то није, нагласио је Лабан – на првом месту настављена је изградња зграде Народног позоришта, као и обилазнице око Суботице, на коју грађани чекају деценијама.

Основу развоја Града и акценат у будућности, градоначелник ставља на – Палић. Само за две године из различитих извора, тамо се слило више од 300 милиона, и то не рачунајући кључну инвестицију која управо почиње са реализацијом – прва фаза спа центра и комплекса базена вредна 320 милиона динара, док ће друга стајати више од 600 милиона.

Осврнуо се градоначелник и на све остале сегменте – од рада јавних предузећа, улагања у комуналну и путну инфраструктуру, регионалну сарадњу, улагања у спорт, образовање, здравство, где је нарочито поносан на ангио-салу у Општој болници која је спасила неколико десетина живота, те на издвајања за социјалну политику, као и културу. Све ово не би било могуће без јаке вертикале – недвосмислене подршке Владе Републике Србије и АП Војводине.  

Приоритет у будућности биће отварање нових радних места и очување постојећих, наставак улагања у инфраструктуру, као и брига о старијим суграђанима, али и младима, како би се задржали у граду, поручио је Лабан свим Суботичанима.

Остале вести из ове категорије