Магазин Дани

Култура

Богат програм 25. Фестивала европског филма

Маријана Толимир | 10. јул 2018. | 16:25 | Култура

Богат програм 25. Фестивала европског филма

Јубиларни, 25. по реду Фестивал европског филма Палић, почиње у суботу 14. јула, и током седам дана, љубитељи филмске уметности имаће прилику да погледају виšе од стотину филмова. Као и сваке године, Фестивал ће имати и богат пропратни програм.

 

У такмичарском делу  у конкуренцији ће бити 12 филмова, док су два ван конкуренцијие – већ награђени у Кану „Срећан као Лазаро“ Алиса Рихвастера који ће отворити Фестивал, и „Не додируј ме“ који се окитио Златним медведом у Берлину, редитеља Адина Пинтиле. Према речима новог селектора, Ненада Дукића, заједничко за сва остварења је то šто су из прве половине ове године,а бирани су на основу квалитета и вредности. Такође, заједнички именитељ су актуелне теме, али и чињеница да њихови аутори припадају млађој генерацији.

Фестивал европског филма, у години у којој обележава четврт века постојања,  располаже далеко већим буджетом него претходне, која је је била на историјском минимуму, истакао је Илија Татић, директор Отвореног универзитета. Са око 24,5 милиона динара Фестивал ће бити реализован онако како је и замиšљено. Међутим, неће бити само филмски, већ ће имати и богат и садржајан пратећи програм, додао је Татић.

За све љубитеље седме уметности, током трајања Фестивала, организован је превоз из Суботице до Палића, који ће кретати у 20.15 часова, док ће улазнице за оба филма у такмичарском делу стајати 300 динара.

Остале вести из ове категорије