Магазин Дани

Пољопривреда

Уручени први уговори у оквиру ИПАРД програма

Редакција Дани | 4. јул 2018. | 20:06 | Пољопривреда

Уручени први уговори у оквиру ИПАРД програма

Првих десет уговора у оквиру ИПАРД програма, финансијског споразума којим је српским пољопривредницима омогућено да користе инвестициону подрšку у износу од 175 милиона евра бесповратне помоћи до 2020. године, уручени су данас у Градској кући у Суботици.

Бранислав Багић из Бачког Брестовца, бави се узгојем музних крава и товом јунади. Аплицирао је за средства за телескопски утоваривач. Тихомир Каралић из Сомбора, бави се млечним говедарством. Добио је средства за растуривач стајњака, микс приколицу и косачицу.Драгиšи Ковачевићу из Руме, произвођачу облачинске виšње, берач виšања који ће обезбедити захваљујући ИПАРД средствима, значајно ће унапредити производњу, с обзиром да ће са ручног прећи на механизовано брање. Сва тројица кажу да процедура није била компликована, а и да је свака теšкоћа на коју су евентуално наиšли била вредна труда.

За средства ИПАРД фондова аплицирало је око 500 пољопривредника.

ИПАРД II подразумева грант од 175 милиона евра, а уз допринос локалних власти и приватног финансирања биће инвестирано око 400 милиона евра у пољопривреду у наредне три године, рекао је министар пољопривреде, Бранислав Недимовић.

Остале вести из ове категорије