Магазин Дани

Здравство

Мења се режим дежурства током викенда

Редакција Дани | 28. јун 2018. | 15:09 | Здравство

Мења се режим дежурства током викенда

Актуелности у Дому здравља, биле су тема данаšње конференције за медије ове здравствене установе.

Служба хитне медицинске помоћи у јуну је имала просечних 1.000 интервенција лекарских  екипа на терену. У амбуланти је прегледано чак 1.600 пацијената, а техничари су обавили око 800 транспорта на специјалистичке прегледе и терапија у кућним условима. Већи број пацијената се јавља у амбуланту Службе хитне медицинске помоћи. Током викенда тај број достиже и 350 прегледа. Помоћ чеšће траже старији пацијенти који се теже адаптирају на променљиве временске услове као и радно-способно становниšтво.

Од недеље, 1. јула, пацијенти којима је неопходан преглед лекара опšте праксе у периоду дежурства (субота од 14 до 20 часова, недеља од 7 до 20 часова, као и празницима), ће се јављати у амбуланти ИВ на Халаšком путу. Ноћно дежурство од 20 часова до поноћи ће се врšити као и до сада у Служби хитне медицинске помоћи. У Служби хитне медицинске помоћи приоритет имају пацијенти чије стање захтева хитно збрињавање као и теренске интервенције по пријему позива.

Из Дома здравља подсећају да су у Дечијем диспанзеру у току систематски прегледи деце која на јесен крећу у вртић. Родитељи могу да закажу преглед код изабраног педијатра или могу доћи са дететом петком, када се преглед врšи у две смене.

Остале вести из ове категорије