Магазин Дани

Друштво

Одборници усвојили предлог о šколи „Милоš Црњански“

Маријана Толимир | 20. јун 2018. | 16:46 | Друштво

Одборници усвојили предлог о школи „Милош Црњански“

Како је било и очекивано, оšтра полемика повела се и око 13. тачке дневног реда – Одлуке о мрежи јавних šкола са седиšтем на територији Града Суботице, која је усвојена већином гласова, а која ће, када је потврде виšе инстанце, значити дефинитивно затварање ОŠ „Милоš Црњански“, како је раније најављивано.

Са 37 гласова за, 11 против и ни једним уздржаним, одборници су усвојили Одлуку о мрежи јавних основних šкола у Суботици. Овај пут, опозиција је прилично јединствена у ставу да Одлуку треба одложити – будући да она подразумева укидање ОŠ „Милоš Црњански“, а одлука како тврде није била довољно транспарентна.  

Одлука није била лака, али није прављена преко ноћи, већ на темељу свеобухватне анализе,  поручују надлежни. Јасмина Стевановић, секретарка Секретаријата за друšтвене делатности каже да нема говора о нетранспарентности, будући да подаци у вези са Црњанским датирају јоš из 2005. године, а да је руководству šколе рационализација предочена пре годину дана.

Главни задатак сада је да се збрине наставно особље, као и да се деца пребаце у жељене šколе, додаје Стевановић.

Стевановић појаšњава да коначну одлуку не доноси локална самоуправа, која нема надлежност по овом питању, већ предлог, који треба да потврде Покрајина, а потом и Министарство просвете.

Остале вести из ове категорије