Магазин Дани

Друштво

Одборници усвојили предлог о школи „Милош Црњански“

Маријана Толимир | 21. јун 2018. | 16:46 | Друштво

Одборници усвојили предлог о школи „Милош Црњански“

Како је било и очекивано, оштра полемика повела се и око 13. тачке дневног реда – Одлуке о мрежи јавних школа са седиштем на територији Града Суботице, која је усвојена већином гласова, а која ће, када је потврде више инстанце, значити дефинитивно затварање ОШ „Милош Црњански“, како је раније најављивано.

Са 37 гласова за, 11 против и ни једним уздржаним, одборници су усвојили Одлуку о мрежи јавних основних школа у Суботици. Овај пут, опозиција је прилично јединствена у ставу да Одлуку треба одложити – будући да она подразумева укидање ОШ „Милош Црњански“, а одлука како тврде није била довољно транспарентна.  

Одлука није била лака, али није прављена преко ноћи, већ на темељу свеобухватне анализе,  поручују надлежни. Јасмина Стевановић, секретарка Секретаријата за друштвене делатности каже да нема говора о нетранспарентности, будући да подаци у вези са Црњанским датирају још из 2005. године, а да је руководству школе рационализација предочена пре годину дана.

Главни задатак сада је да се збрине наставно особље, као и да се деца пребаце у жељене школе, додаје Стевановић.

Стевановић појашњава да коначну одлуку не доноси локална самоуправа, која нема надлежност по овом питању, већ предлог, који треба да потврде Покрајина, а потом и Министарство просвете.

Остале вести из ове категорије