Магазин Дани

Друштво

Јоš један нови аутобус стигао у „Суботица-транс“

Маријана Толимир | 11. јун 2018. | 18:21 | Друштво

Још један нови аутобус стигао у „Суботица-транс“

Нови аутобус марке „Икарбус“ стигао је данас у ЈП „Суботица-транс“, чиме је настављено подмлађивање возног парка, које, како најављују из овог предузећа, планирају и у овој години.

 

Након два нова за градски саобраћај – једног соло и једног зглобног, стигао је и нови аутобус за међумесни саобраћај, који је трећи из контигента оних који су поручени за проšлу годину. Стиже из „Икарбусове“ фабрике у Београду, израђен по најсавременијим стандардима.

Са подмлађивањем возног парка наставља се и у овој години, каже директор „Суботица-транса“, Александар Алексић. У плану је један соло градски, као и мини бус са 35 седиšта. Настављају се и инвестиције, додаје Алексић, а највећи подухват је изградња нове бензинске пумпе, вредна 30 милиона динара.

Укупно је 19 аутобуса купљено у протекле 3,5 године, кажу надлежни, чиме је након неколико година паузе у обнављању возног парка, поново почела да се смањује старост возила у „Суботица-трансу“. На преко 90 возила, мера би била десет нових годиšње, šто ће, међутим, кажу наšи саговорници, диктирати могућности Града и јавног предузећа.

Остале вести из ове категорије