Магазин Дани

Привреда

Програми подрšке малим и средњим предузећима и предузетницима

Редакција Дани | 11. јун 2018. | 16:50 | Привреда

Програми подршке малим и средњим предузећима и предузетницима

Парламент привредника Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа, организовао је промоцију програма, услуга и активности Привредне коморе Србије, Развојне агенције Србије и Фонда за развој Србије.

Привредна комора Србије  је развила šирок спектар услуга намењених својим чланицама, односно привредним друšтвима и предузетницима, од оних информативног карактера, преко организовања сајмова, тренинга и обука, до тзв. услуга виšе додате вредности, које подразумевају аналитичку подрšку и повезивање са потенцијалним привредним партнерима.

Развојна агенција Србије представила је програме који су на располагању малим и средњим предузећима и инвеститорима који су заинтересовани за улагање у локалну заједницу. Они су намењени компанијама које се баве производњом и чији је фокус на пласману производа на инострано тржиšте.

Фонд за развој Србије, осим стандардних, у понуди има и два програма које реализује у сарадњи са Министарством привреде — програм за подстицање предузетниšтва кроз развојне програме и програм намењен почетницима.

Конкурси Развојне агенције и Фонда за развој, отворени су до утроšка средстава, а све додатне информације могу се наћи на интернет страницама ових институција.

Остале вести из ове категорије