Магазин Дани

Привреда

Отворен 12. Међународни и регионални сајам привреде

Маријана Толимир | 30. мај 2018. | 16:44 | Привреда

Отворен 12. Међународни и регионални сајам привреде

У организацији ЈКП „Суботичке пијаце“, а под покровитељством Града и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, у суботичкој Хали спортова отворен је јоš један Међународни и регионални сајам привреде. И ове године учеšће су узеле бројни излагачи из држава региона, као и Италија, а овогодиšњи партенр сајма је Град Блед.

Промотер привредних деšавања у региону – тако је Суботички сајам окарактерисао градоначелник Богдан Лабан. Он се у свом обраћању на свечаном отварању 12. по реду Међународног и регионалног сајма привреде осврнуо и на циљеве које је поставио када је доšао на место првог човека града – а то су привлачење инвестиција, отварање нових радних места, као и обнову инфраструктуре. Ипак, посебно место представља Палић, а будући да је и овогодиšњи сајам у знаку туризма, градоначелник је истакао планове за ову дестинацију.

Суботички сајам отворио је врата привреде и показује šта је урађено од проšле године до данас, истакао је в. д. директора ПКС-РПК Севернобачког управног округа, Слободан Војиновић. Регион је пословао са 106 држава света, а оставрен је суфицит са сваком чланицом Европске уније, као и Руском федерацијом.

На Сајму су се представиле бројне туристичке дестинације. По први пут и Град Требиње, чији представници су доšли на позив Града Суботице. Требиње је све популарније у последњих неколико година о чему сведочи и близу пола милиона посета.

На овогодиšњем сајму представило се чак 182 излагача, а сви заинтересовани могу посетити Халу спортова до суботе, 2. јуна.

Остале вести из ове категорије