Магазин Дани

Привреда

Отворена фабрика „ПластикЦам Еаст“ у Привредној зони

Маријана Толимир | 16. мај 2018. | 16:17 | Привреда

Отворена фабрика „ПластикЦам Еаст“ у Привредној зони

Фабрика ПластикЦам Еаст, прва инвестиција италијанског произвођача пластичних елемената „Цаминада“ у Србији, данас је у присуству бројних званица свечано отворена. Фабрика послује у режиму слободне зоне, а комплетна производња намењена је извозу.

Пресецањем врпце свечано је отворена фабрика ПластикЦам Еаст, чиме је Слободна зона у Суботици постала богатија за јоš једну компанију. ПластикЦам Еаст је ћерка фирма италијанске компаније „Цаминада“ и прва је инвестиција те компаније ван граница те земље. Директор „Цаминаде“, Алдо Каминада, нагласио је да је инвестиција веома брзо реализована, за само две године, захваљући доброј сарадњи и подрšци са локала и Покрајине.

„Инвестирали смо у Суботицу због тога šто овде имамо купце. У наšој идеји да се проšиримо ван Италије, одлучили смо се да то прво буде у Србији, како бисмо били у близини наšих купаца.  Вредност наšе инвестиције до сада је око три милиона евра, али свакако планирамо да даље инвестирамо. Производња у Суботици ће се проšирит већ у наредних неколико месеци, као и број запослених у фабрици“ рекао је Каминада.

Начелник Севернобачког управног округа, Драги Вучковић, истакао је да је Србија данас стабилно место за улагање, пре свега захваљујући напорима председника Александра Вучића. Исто тако, нагласио је Вучковић, јоš једна фабрика у Суботици, доказ је ефикасног рада тима градоначелника Богдана Лабана.

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Огњен Бијелић, казао је да Покрајина подржава све инвеститоре, како стране, тако и домаће, и позвао нову компанију да конкуриšе за средства.

Компанија „ПластикЦам Еаст“ придружила се италијаснким инвеститорима који послују у Војводини – чак 70 фирми из те земље, запоšљава виšе од 11.000 радника.

Фабрика заузима поврšину од 2.250 квадрата, и реч је о првој, од укупно пет фаза изградње. Тренутно запоšљава 26 радника, с намером да се тај број дуплира до краја године.

Остале вести из ове категорије