Магазин Дани

Политика

Поново бурно око директорке Биоскопа „Александар Лифка“

Маријана Толимир | 15. мај 2018. | 16:09 | Политика

Поново бурно око директорке Биоскопа „Александар Лифка“

Највећу полемику на данаšњем заседању локалног парламента, изазвао је избор директорке биоскопа „Александар Лифка“, а расправа је, како то често бива, излазила ван оквира теме.

 

Бурно је било и када је Гордана Губеринић пре годину дана бирана за в.д. директорке Биоскопа „Александар Лифка“. Ниšта мања полемика није се водила ни овај пут – када је Губеринић изабрана за директорку ове културне установе. Аргументи опозиције исти као и тада – биографија  економисте запослене у семенској индустрији, сада уз разлику šто има искуство од тих годину дана вођења Биокопа. Додају и да тих годину дана има захваљујући томе šто је промењен сам статут установе, како би она, као економиста могла да буде именована.

За позицију овакав став је крајње дискутабилан – нарочито уколико се узме у обзир ко све води установе културе у свету и у Европи. Šто се измене статута тиче, поручују, свака установа има право да га мења.

Осим избора директорке Биоскопа „Александар Лифка“, одборници су одлучивали и о давању у закуп пословних простора, обављању димничарских услуга, додели признања др Ференц Бодрговари, годиšњем известају Фондације „Еxпецто“, те годиšњим извеšтајима Градског правобранилаšтва и Заšтитника грађана.

Остале вести из ове категорије