Магазин Дани

Култура

Бојана Николић и „Српски гласови“ у СКЦ „Свети Сава“

Каролина Башић | 3. мај 2018. | 11:38 | Култура

Бојана Николић и „Српски гласови“ у СКЦ „Свети Сава“

У организацији Фондације „Тијана Јурић“ јуче је у СКЦ „Свети Сава“ одржан концерт на којем су наступили Бојана Николић и „Српски гласови“, као увод у четврти етно Фестивал „Глас анђела – Тијана Јурић“.

Бојана Николић и вокални састав „Српски гласови“ представили су се јуче суботичкој публици разноврсним репертоаром са подручја Србије, Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Хрватске. Осим тога, било је песама у архаичном облику попут грокталица, ојкача, узвика, али и уметничких обрада у аранжману за четвороглас. Са циљем очувања културног наслеђа, али и популаризације извођења традиционалне музике, врсна етно певачица Бојана Николић каже да је посвећена овом послу.

Етно фестивал „Глас анђела – Тијана Јурић“ организује се по четврти пут, као редовна активност Фондације, са акцентом на безбедност деце. Осим тога, из Фондације истичу да је тренутно фокус на измени кривичног законика, са циљем мењања друšтва набоље. 

Четврти фестивал „Глас анђела – Тијана Јурић“ одржаће се 29. и 30. јуна у Бајмоку, а најбољих десет такмичара изабраних на аудицијама, надметаће се за главну награду – „Глас анђела“.

Остале вести из ове категорије