Магазин Дани

Друштво

Луција Хорвацки иде у финале Хиппо такмичења у Италији

Каролина Башић | 17. април 2018. | 12:16 | Друштво

Луција Хорвацки иде у финале Хиппо такмичења у Италији

Луција Хорвацки, ученица В4 разреда ОШ „Матко Вуковић“, пласирала се у финале међународног Хиппо такмичења из енглеског језика. Она је уједно и једини кандидат из Србије који ће учествовати на финалном такмичењу у Италији.

Од укупно 25.320 кандидата узраста од 9 до 19 година из 31 државе, у финале се пласирао 101 кандидат. Међу њима је и Луција Хорвацки, ученица ОШ „Матко Вуковић“, која је уједно и једина такмичарка из Србије у својој категорији. Почетно знање енглеског језика стекла је још у раном детињству, гледајући цртане филмове на овом језику, а након што је кренула у школу, знање се из године у годину повећавало. Осим учења енглеског језика, у слободно време воли да црта и слуша музику, а похађа и нижу Музичку школу. Ипак, енглески јој је један од омиљених предмета, а признање за труд и рад јој много значи.

„Енглески је један од мојих омиљених предмета и стварно ми јако пуно значи признање, јер сам се много трудила да бих постигла овај резултат. Знање енглеског ћу увек моћи да искористим, могу да отпутујем било где и могу да се споразумем са другим људима. Исто тако, не морам да се бринем да ли ћу се знати споразумети са било киме у Италији, јер знам енглески језик и верујем да ће ми то знање много користити и у будућности“, каже Луција Хорвацки, ученица В4 разреда ОШ „Матко Вуковић“.

За девет година колико ради у ОШ „Матко Вуковић“, наставник енглеског језика Никола Гемеш каже да овакав таленат још није видео. Он додаје да Луција није ишла на приватне часове, већ је знање стицала углавном самостално, учећи од првог разреда основне школе са учитељицом Силвијом Стефановић, а од петог разреда са њим.

„Од почетка петог разреда Луција похађа наставу по ИОП3, што значи да је градиво прилагођено њеним потребама, њеном знању и ради се на унапређењу онога што она већ зна. Највише смо се фокусирали на ствари које иду мало спорије, где треба да се помогне, рецимо писање састава, правопис, правилно склапање реченица и разговор“, рекао је Никола Гемеш, наставник енглеског језика ОШ „Матко Вуковић“.

Пред Луцијом је финални део такмичења који ће се одржати 12. маја у Италији у месту Лидо ди Јесоло, а иако још нема много времена, она и њен наставник ће дати све од себе да се што боље припреме и остваре добар резултат.

Остале вести из ове категорије