Магазин Дани

Спорт

Лидер СРЛС силан у Хали спортова

Бојан Николић | 15. април 2018. | 12:20 | Спорт

Лидер СРЛС силан у Хали спортова

Млади рукометаšи Спартак Војпута, заврšили су овогодиšњу рукометну Суперлигу Србије поразом на свом паркету од лидера Железничара 1949 резултатом 28:35 (12:19). „Путари“ су већи део сусрета јурили вођство Железничара, успели да дођу на гол заостатка, али су искусне Ниšлије у финиšу додале гас и утакмицу лако привели крају.

Спартак Војпут је од почетка сусрета био у подређеном положају. Железничар је повео са 4:1 а након гола Петровића и изједначења 4:4, гости демонстрирају сву раскоš свог напада и на крилима расположеног Сретеновића до краја првог полувремена стичу 19:12.

У другом полувремену гостујући тренер Петковић на паркет šаље измеšани састав, šто домаћи рукометаšи користе и у првих 17 минута успевају да дођу на гол од изједначења 25:26. Међутим искусни гости поново мењају поставу, šто им доноси мирнију заврšницу сусрета јер су до краја неумољиви били Мирић, Ђукић и Крсманчић за коначних 35:28.

У екипи Спартак Војпута на овом мечу истакао се Спасоје Гачевић са 6 голова, Радосављевић и Петровић су додали по 5 а Куртеš 4 гола. Код Ниšлија најефикаснији био је Сретеновић са 7 голова, Крсманчић је постигао 6, а по 5 голова су додали Ђукић, Мирић и Вучковић.

Рукометна суперлига Србије заврšена је утакмицама последњег 22. кола а суботички рукометаšи су освојили осму позицију са осам победа, две нереšене утакмице и 12 пораза и сакупљених 18 бодова. У плаyофф лиге за титулу првака пласирали су се Железничар 1949, Партизан, Црвена звезда,Металопластика као и две екипе из СЕХА лиге Војводина и Динамо из Панчева. Из лиге су испали Пожаревац и Југовић из Каћа. 

Остале вести из ове категорије