Магазин Дани

Привреда

У производни погон Млекаре уложено више од два милиона евра

Маријана Толимир | 12. април 2018. | 14:36 | Привреда

У производни погон Млекаре уложено више од два милиона евра

Са циљем да се на најбољи начин прикаже процес настанка и производње млечних производа омиљеног војвођанског млечног бренда „Здраво!“, као и да се потврди њихов врхунски квалитет, за представнике медија организована је јединствена посета производном погону Млекаре Суботица, у коју је протекле године инвестирано више од два милиона евра. Присутни су се овом приликом упознали са најсавременијом технологијом прераде млека уз поштовање највиших стандарда.

 

 

Циљ инвестирања у Млекари Суботица је такав да једна трећина одлази на проширење капацита, једна трећина на нове технологије, а једна трећина на безбедност и квалитет производа. У последње три године, откако је ова млекара у саставу ИМЛЕК-а, примарно је подизање нивоа производње и проширење капацитета, наводи Саша Джонлога, менаджер Млекаре Суботица.

Дневни капацит откупа млека у Млекари Суботица је чак 300.000 литара, које се складиште у три резервоара. Од фарме, до финалног производа, млеко пролази неколико фаза.

У Млекари Суботица најпоноснији су на бренд „Здраво!“  који чине стерилисано млеко, јогурти, павлаке, кисело млеко и милерам. Ова Млекара је прва у земљи  добила дозволу за извоз на тржиште Европске уније, што је за руководство фирме доказ изузетног квалитета њених производа. Од укупне производње извози  се 25 одсто, док је више од 60 одсто фета сира намењено тржишту Руске федерације.  

Остале вести из ове категорије