Магазин Дани

Привреда

У производни погон Млекаре уложено виšе од два милиона евра

Маријана Толимир | 11. април 2018. | 14:36 | Привреда

У производни погон Млекаре уложено више од два милиона евра

Са циљем да се на најбољи начин прикаже процес настанка и производње млечних производа омиљеног војвођанског млечног бренда „Здраво!“, као и да се потврди њихов врхунски квалитет, за представнике медија организована је јединствена посета производном погону Млекаре Суботица, у коју је протекле године инвестирано виšе од два милиона евра. Присутни су се овом приликом упознали са најсавременијом технологијом прераде млека уз поšтовање највиšих стандарда.

 

 

Циљ инвестирања у Млекари Суботица је такав да једна трећина одлази на проšирење капацита, једна трећина на нове технологије, а једна трећина на безбедност и квалитет производа. У последње три године, откако је ова млекара у саставу ИМЛЕК-а, примарно је подизање нивоа производње и проšирење капацитета, наводи Саšа Джонлога, менаджер Млекаре Суботица.

Дневни капацит откупа млека у Млекари Суботица је чак 300.000 литара, које се складиšте у три резервоара. Од фарме, до финалног производа, млеко пролази неколико фаза.

У Млекари Суботица најпоноснији су на бренд „Здраво!“  који чине стерилисано млеко, јогурти, павлаке, кисело млеко и милерам. Ова Млекара је прва у земљи  добила дозволу за извоз на тржиšте Европске уније, šто је за руководство фирме доказ изузетног квалитета њених производа. Од укупне производње извози  се 25 одсто, док је виšе од 60 одсто фета сира намењено тржиšту Руске федерације.  

Остале вести из ове категорије