Магазин Дани

Привреда

ЕБРД помаже женама у њиховом пословању

Бојан Николић | 12. април 2018. | 13:16 | Привреда

ЕБРД помаже женама у њиховом пословању

Унапређење пословања малих и средњих предузећа уз примену дијагностичког алата Бусинесс Ленс, била је тема данашњег скупа у Регионалној привредној комори Севернобачког округа, који су организовали  Европска банка за обнову и развој и Франкфуртска школа за финансије и менаджмент. Скуп је био намењен женама у бизнису, власницама, директорицама или представницама менаджмента привредних друштава.

Основни циљ скупа јесте да се женама омогући бољи увид у сопствено пословање уз коришћење дијагностичког алата Бусинесс Ленс. Кроз детаљан упитник, овај алат омогућава да се размотре кључне области пословања попут финансијског управљања и учинка, познавања тржишта, маркетинга и продаје, људских ресурса, стратегије и организације, управљања ризицима и операције.

Привреда Севернобачког округа препознала је посвећеност и успешност жена на челним позицијама, чему у прилог говори и чињеница да су на бројним високим позицијама у малим и средњим предузећима, банкама, осигуравајућим друштвима...

Предузећа којима управљају жене, из искустава Европске банке за обнову и развој, бележе далеко боље резултате у реализацији одобрених пројеката за разлику од предузећа под управом мушкараца. Број отказаних и неуспешних пројеката је далеко мањи, стога Европска банка настоји да пружи још јачу подршку женском предузетништву.

 

Остале вести из ове категорије