Магазин Дани

Политика

Милићевић и Лабан оценили сарадњу Покрајине и Града успеšном

Бојан Николић | 26. март 2018. | 14:34 | Политика

Милићевић и Лабан оценили сарадњу Покрајине и Града успешном

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, посетио је данас Суботицу где је разговарао о досадаšњој сарадњи Покрајине и Града, која је оцењена успеšном. У склопу посете, представници покрајинске власти и локалне самоуправе обиšли су Студентски центар „Боса Милићевић“ и реконструисани спортски терен у ОŠ „Јован Микић“.

Састанак у Градској кући отворио је теме о јачању сарадње и заједничком учеšћу у новим пројектима за унапређивање квалитета живота у граду. У протекле две године, закључно са овом, Покрајинска влада улаже преко 900 милиона динара у наš град, од чега се највећи део средстава односи на заврšетак изградње зграде Народног позориšта, пројекте за саобраћајну и комуналну инфраструктуру као и унапређење квалитета здравствених услуга и услова у просветним установама.

„То су све веома значајне инвестиције, многе се раде у сарадњи Републичке и Покрајинске владе са градом, и то је најбољи модел за реализовање инвестиције – сарадња сва три нивоа власти.“   изјавио је Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе

Улагање у Суботицу се наставља и у наредном периоду. Заједничка жеља представника Покрајине и локалне самоуправе је капитални пројекат развоја туризма на Палићу, за који се надају да ће средства ускоро бити обезбеђена.  

„Наставићемо током 2018. године и наравно у наредним годинама да радимо по приоритетимо које заједно дефиниšемо. Оно šто је препознато као један од приоритета у будућности јесте развој туризма у Суботици. Ваš град има значајне потенцијале пре свега у виду језера Палић, и у неком наредном периоду верујем да ћемо имати снаге да припремимо једну значајну инвестицију односно један значајан пројекат стављања у функцију туристичких потенцијала Суботице и Палића.“ објаšњава Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, истакао је важност посете потпредседника Милићевића и његових сарадника наšем граду, и навео да је то добар пример заједничке сарадње која је плодоносна за све становнике града.

„Сигурно да локална самоуправа сама не би имала довољно капацитета без помоћи како Републичке тако и Покрајинске владе. Та помоћ је нама потребна и свакодневно смо у контакту, и имамо велику подрšку за све šто се догађа у граду на развоју инфраструктуре. Ми смо познати да капиталне пројекте нисмо заврšавали деценијама, међутим сада смо у прилици да све šто смо обећали и договорили и остваримо и сигуран сам да ћемо обећано и испунити.“ рекао је Богдан Лабан, градоначелник Суботице

Представници Покрајинске владе и локалне самоуправе обиšли су реконструисане делове Студентског центра „Боса Милићевић“ где је много урађено на унапређењу услова становања студената као и на енергетској ефикасности објекта мензе. Радови су заврšени крајем проšле године а уложено је преко 15 милиона динара из буджета Републике, Покрајине и Града. Након Студентског центра, делегација је обиšла и реконструисани спортски терен у ОŠ „Јован Микић“,  у који је заједно уложено 2,5 милиона динара.  

Остале вести из ове категорије