Магазин Дани

Пољопривреда

Органски инфо дан у Новом Саду

Каролина Башић | 18. март 2018. | 14:25 | Пољопривреда

Органски инфо дан у Новом Саду

Са циљем промоције органских производа и едукације становниšтва о препознавању истих, у организацији Удружења Терра’с проšле недеље одржан је Органски инфо дан у продавници „Здравологија“ у Новом Саду.

Продавница органске хране „Здравологија“ у Новом Саду почела је са радом пре мање од годину дана. У њој се могу наћи органски производи као šто су свеже воће, поврће, јаја, месо и велики избор других намирница. Према речима запослених, Новосађани најчеšће нису информисани или су скептични према органским производима, па им је поред услуге потребна и едукација.

Циљ Органских инфо дана је информисање потроšача како да препознају органски производ односно да се упознају са националним знаком којим се обележава производ који је контролисан и сертификован.

Органски инфо дани организују се у виšе градова у Војводини, у оквиру ИПА пројекта Органски мост, који реализују Удружење Терра’с из Суботице, Центар за производњу из Селенче, Град Валпово и Тера Технополис из Осијека.  Осим Инфо дана, заврšена је едукација за суботичке фармере који су већ у органској производњи, а резултат тога је жеља за формирањем Органске задруге, а први кораци, у сарадњи са локалном самоуправом, већ су предузети.

Остале вести из ове категорије