Магазин Дани

Друштво

Подељене прве бесплатне пензионерске картице

Каролина Башић | 14. март 2018. | 14:01 | Друштво

Подељене прве бесплатне пензионерске картице

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић и директорка Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Суботици Снежана Марић, уручили су данас првих 15 бесплатних пензионерских картица пензионерима из нашег града.

Као доказ да су пензионери, наши старији суграђани више неће морати да прилажу пензиони чек, већ ће им бити довољне пензионерске картице. Идентификациона картица садржи минималан број података односно име и презиме, назив филијале и број картице, што доприноси заштити личних података. Међу првима који су добили картицу у нашем граду је пензионер Петар Пећерић.

У Суботици има око 33.000 пензионера, а до сада је у наш град пристигло свега 100 картица. Данас је подељен део, а преостале ће пензионери преузимати у филијали Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Један од циљева пензионерских картица је да удруженим снагама ресорно министарство, ПИО фонд и локалне самоуправе, остваре сарадњу са друштвено одговорним предузећима која би, путем ових картица, пружала одређене бенефите.

Пензионерске картице су израђене на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,  бесплатне су, а до краја априла треба да буду подељене свим пензионерима у целој земљи.

Остале вести из ове категорије