Магазин Дани

Друштво

Почела поправка ударних рупа

Маријана Толимир | 13. март 2018. | 13:34 | Друштво

Почела поправка ударних рупа

Зимске непогоде и ове године оšтетиле су коловозе – због тога је Јавно предузеће за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање почело са поправком ударних рупа, и то чим су се отопили лед и снег.

 

Крпљење ударних рупа на Крађорђевом путу почело је данас и трајаће неколико, а радове изводе компанија „Војпут“.

Упоредо са тим радовима теку поправке и на другим путевима и то на основу пријава грађана, комуналних служби и инспекције. Према речима надлежних у Јавном предузећу за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, као и сваке године, од последица снега, леда и воде отворио се велики број ударних рупа, које захтевају хитну санацију.

„Крпи се све време откад је уклоњен снег. Ради се по приоритетима, односно прво се раде улице које су оптерећене линијама јавног градског превоза, а затим се прелази на мање оптерећене улице. У наредних месец и по дана почеће озбиљнија поправка на локалним путевима. Тренутно су у току јавне набавке и по њиховом окончању отпочеће радови,“ каже Огњен Голубовић, инжењер на одржавању путева.

Ове године за санацију ударних рупа опредељено је два милиона динара и то су мере привремене заšтите, односно за најургентније поправке.

Остале вести из ове категорије