Магазин Дани

Друштво

Дан отворених врата у ПУ Суботица за будуће полицијске службенике

Бојан Николић | 14. март 2018. | 13:32 | Друштво

Дан отворених врата у ПУ Суботица за будуће полицијске службенике

Промотивна трибина „Дани отворених врата“ за све младе људе који желе да постану полицијски службеници, одржана је данас у Полицијској управи Суботица. Трибина је организована са циљем да се заинтересованим кандидатима приближе основе полицијске професије и полицијске обуке.

Због потребе за већим бројем полицајаца на терену, Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс на државном нивоу за пријем нових полицијских службеника у своје редове, што је изазвало велику пажњу код младих и незапослених људи. Сазнавши за конкурс, Стефан Лабус из Фекетића није имао дилему око аплицирања јер је одувек желео да буде део војске и полиције.

„Посао је као и сваки други посао, али зависи ко шта воли. Ја сада себе само могу да замислим како сам у некој акцији, јер то од малена волим и увек ми је било интересантно.“ рекао је  Стефан Лабус, кандидат за полицијског службеника

Стефан је близу остварења свог сна, а истим путем кренуо је и наш млади суграђанин Огњен Милојевић, који је као и његов потенцијални колега, маштао да обуче униформу и постане део полицијске службе.

„Од малена ме је тај свет привлачио. Прошле године сам покушао да упишем Војну академију, али нажалост нисам успео. Желео сам ове године исто да аплицирам, али је Полиција пре расписала конкурс и онда сам се одлучио да конкуришем за полицијског службеника.“ изјавио је Огњен Милојевић, кандидат за полицијског службеника

Позив за полицијског службеника много пажње је изазвао и код девојака, које су у великом броју присуствовале трибини.  Једна од кандидаткиња Бојана Коњевић истиче да се на конкурс пријавила јер жели да обавља племенит посао и да помаже својим суграђанима.

„Одувек сам желела да будем у униформи и да помажем мојим суграђанима и грађанима ове земље. То је племенит посао и волела бих да се њиме и бавим.“ изјавила је Бојана Коњевић, кандидат за полицијског службеника

Конкурс предвиђа пријем 650 полицијских службеника на нивоу републике, од чега ће њих двадесет посао пронаћи у оквиру Полицијске управе Суботица. Пре запослења, пред младим кандидатима је стручно оспособљавање у трајању од 18 месеци са приправничким стажом а након успешно завршене основне полицијске обуке,  стиче се могућност запошљавања у Министарству унутрашњих послова у својству полицијског службеника.

„То је услов да би неко могао да постане полицајац и заснује радни однос у МУП-у. Сви ми морамо да прођемо основну полицијску обуку да би могли да обављамо овај изузетно тежак и одговоран посао, где се бавимо полицијском професијом.“  објашњава Игор Велимировић, заменик начелника одељења ПУ Суботица

Конкурс расписан 27. јануара ове године предвиђа упис 400 полазника у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за потребе Полицијске управе главног града, односно 250 полазника за потребе полицијских управа у 17 градова и општина међу којима је и Суботица.

Остале вести из ове категорије