Магазин Дани

Друштво

Дан отворених врата у ПУ Суботица за будуће полицијске службенике

Бојан Николић | 13. март 2018. | 13:32 | Друштво

Дан отворених врата у ПУ Суботица за будуће полицијске службенике

Промотивна трибина „Дани отворених врата“ за све младе људе који желе да постану полицијски службеници, одржана је данас у Полицијској управи Суботица. Трибина је организована са циљем да се заинтересованим кандидатима приближе основе полицијске професије и полицијске обуке.

Због потребе за већим бројем полицајаца на терену, Министарство унутраšњих послова расписало је конкурс на државном нивоу за пријем нових полицијских службеника у своје редове, šто је изазвало велику пажњу код младих и незапослених људи. Сазнавšи за конкурс, Стефан Лабус из Фекетића није имао дилему око аплицирања јер је одувек желео да буде део војске и полиције.

„Посао је као и сваки други посао, али зависи ко šта воли. Ја сада себе само могу да замислим како сам у некој акцији, јер то од малена волим и увек ми је било интересантно.“ рекао је  Стефан Лабус, кандидат за полицијског службеника

Стефан је близу остварења свог сна, а истим путем кренуо је и наš млади суграђанин Огњен Милојевић, који је као и његов потенцијални колега, маšтао да обуче униформу и постане део полицијске службе.

„Од малена ме је тај свет привлачио. Проšле године сам покуšао да упиšем Војну академију, али нажалост нисам успео. Желео сам ове године исто да аплицирам, али је Полиција пре расписала конкурс и онда сам се одлучио да конкуриšем за полицијског службеника.“ изјавио је Огњен Милојевић, кандидат за полицијског службеника

Позив за полицијског службеника много пажње је изазвао и код девојака, које су у великом броју присуствовале трибини.  Једна од кандидаткиња Бојана Коњевић истиче да се на конкурс пријавила јер жели да обавља племенит посао и да помаже својим суграђанима.

„Одувек сам желела да будем у униформи и да помажем мојим суграђанима и грађанима ове земље. То је племенит посао и волела бих да се њиме и бавим.“ изјавила је Бојана Коњевић, кандидат за полицијског службеника

Конкурс предвиђа пријем 650 полицијских службеника на нивоу републике, од чега ће њих двадесет посао пронаћи у оквиру Полицијске управе Суботица. Пре запослења, пред младим кандидатима је стручно оспособљавање у трајању од 18 месеци са приправничким стажом а након успеšно заврšене основне полицијске обуке,  стиче се могућност запоšљавања у Министарству унутраšњих послова у својству полицијског службеника.

„То је услов да би неко могао да постане полицајац и заснује радни однос у МУП-у. Сви ми морамо да прођемо основну полицијску обуку да би могли да обављамо овај изузетно тежак и одговоран посао, где се бавимо полицијском професијом.“  објаšњава Игор Велимировић, заменик начелника одељења ПУ Суботица

Конкурс расписан 27. јануара ове године предвиђа упис 400 полазника у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за потребе Полицијске управе главног града, односно 250 полазника за потребе полицијских управа у 17 градова и опšтина међу којима је и Суботица.

Остале вести из ове категорије