Магазин Дани

Друштво

Изградња паркинга испред Хале спортова – најважнији задатак МЗ Дудова šума

Бојан Николић | 12. март 2018. | 14:43 | Друштво

Изградња паркинга испред Хале спортова – најважнији задатак МЗ Дудова шума

Дудова šума је, попут Новог села, једна од највећих месних заједница у Суботици са преко 11.000 становника. Инфраструктурно је једно од најуређенијих градских насеља али и даље постоје одређене улице које кваре утисак šирег центра града.

Нови сазив месне заједнице Дудова šума преузео је на себе обавезу реšавања одређених инфраструктурних проблема који муче становнике појединих улица. До сада је неколико улица добило туцаник и асфалт, у појединима је урађена расвета, а такође су изграђене  нове стазе и лежећи полицајци неопходни за безбедност пеšака на прометним улицама.

„Šта је сада у плану? Дакле, чим нам временски услови дозволе урадићемо улицу Исидора Милкова и то асфлатирање, јер је све остало урађено. Насућемо осим Кочићеве и јоš неке улице као нпр. Пожаревачку и потом ћемо уколико буде средстава асфалтирати улицу Ференца Сепа поред Хале спортова.“ рекао је Драган Рудовић, председник савеза МЗ Дудова šума

Плато испред Хале спортова  већ годинама šаље лоšу слику о стању инфраструктуре у наšем граду. Паркинг је необележен, делимично асфалтиран и због тога у овој месној заједници желе да током ове године сходно финансијским могућностима, уреде простор испред Хале спортова у један модеран, обележен паркинг.

„У плану је и ја верујем да ћемо до краја године направити паркинг простор испред Хале спортова. Тренутно је ситуација ужасна, а нама Европа и свет долази у Халу. Свесни сте ситуације да чим изађете из аута упаднете у блато, тако да ћемо у току ове године урадити паркинг.“ изјавио је Драган Рудовић, председник савеза МЗ Дудова šума

Током године, поред радова на асфалтирању и насипању улица као и уређењу паркинг простора испред највеће суботичке дворане, руководство месне заједнице жели да изгради и нови тротоар који ће спојити šеталиšте у Дудовој šуми са Градским базеном као и да настави са уређењем зелених поврšина садњом новог растиња. Пројекат на којем ће у будућности радити јесте и проšиривање и уређења коловоза у улици Браће Мајер која је директна веза између Карађорђевог пута и дела Радијалца.

Остале вести из ове категорије