Магазин Дани

Друштво

Изградња паркинга испред Хале спортова – најважнији задатак МЗ Дудова шума

Бојан Николић | 13. март 2018. | 14:43 | Друштво

Изградња паркинга испред Хале спортова – најважнији задатак МЗ Дудова шума

Дудова шума је, попут Новог села, једна од највећих месних заједница у Суботици са преко 11.000 становника. Инфраструктурно је једно од најуређенијих градских насеља али и даље постоје одређене улице које кваре утисак ширег центра града.

Нови сазив месне заједнице Дудова шума преузео је на себе обавезу решавања одређених инфраструктурних проблема који муче становнике појединих улица. До сада је неколико улица добило туцаник и асфалт, у појединима је урађена расвета, а такође су изграђене  нове стазе и лежећи полицајци неопходни за безбедност пешака на прометним улицама.

„Шта је сада у плану? Дакле, чим нам временски услови дозволе урадићемо улицу Исидора Милкова и то асфлатирање, јер је све остало урађено. Насућемо осим Кочићеве и још неке улице као нпр. Пожаревачку и потом ћемо уколико буде средстава асфалтирати улицу Ференца Сепа поред Хале спортова.“ рекао је Драган Рудовић, председник савеза МЗ Дудова шума

Плато испред Хале спортова  већ годинама шаље лошу слику о стању инфраструктуре у нашем граду. Паркинг је необележен, делимично асфалтиран и због тога у овој месној заједници желе да током ове године сходно финансијским могућностима, уреде простор испред Хале спортова у један модеран, обележен паркинг.

„У плану је и ја верујем да ћемо до краја године направити паркинг простор испред Хале спортова. Тренутно је ситуација ужасна, а нама Европа и свет долази у Халу. Свесни сте ситуације да чим изађете из аута упаднете у блато, тако да ћемо у току ове године урадити паркинг.“ изјавио је Драган Рудовић, председник савеза МЗ Дудова шума

Током године, поред радова на асфалтирању и насипању улица као и уређењу паркинг простора испред највеће суботичке дворане, руководство месне заједнице жели да изгради и нови тротоар који ће спојити шеталиште у Дудовој шуми са Градским базеном као и да настави са уређењем зелених површина садњом новог растиња. Пројекат на којем ће у будућности радити јесте и проширивање и уређења коловоза у улици Браће Мајер која је директна веза између Карађорђевог пута и дела Радијалца.

Остале вести из ове категорије