Магазин Дани

Друштво

Ново село, а проблеми стари

Маријана Толимир | 13. март 2018. | 13:26 | Друштво

Ново село, а проблеми стари

Иако једна од највећих месних заједница на територији Суботице, Ново село једна је од инфраструктурно најнеразвијенијих. Стари проблеми попут неасфалтираних улица, неизграђене канализационе и водоводне мреже још увек су актуелни, а на то све појавио се и један нови проблем – месна заједница више нема запосленог секретара на пуно радно време.

Улица Сабо Гезе једна је многих у Новом селу која осим што нема асфалт, нема ни водоводну, ни канализациону мрежу.

У Улици Анђе Ранковић ситуација је боља само утолико што тамо становници имају водоводну мрежу. На асфалт чекају деценијама, а од канализације су готово одустали.

На територији МЗ Ново село живи око 10.000 становника – њих око 30 одсто још увек нема приступ градској води, а чак 60 одсто нема канализацију. Ипак, мањи инфраструктурни помаци су у последње време направљени, поручују из руководства ове месне заједнице, упркос томе што новца више немају, будући да је укинут самодопринос.

Тренутно највећи проблем, додаје Вицаи, јесте што од јануара више немају секретара, који је сваки дан био на располагању не само грађанима, већ и удружењима. Наш саговорник сматра да месна заједница ове величине мора да има стално запосленог секретара, јер су управо због овог проблема, морали да прекину многе акције које су годинама спроводили, јер нема ко да их обави.

Остале вести из ове категорије