Магазин Дани

Туризам

Одржано предавање о Занзибару – драгуљу Индијског океана

Бојан Николић | 6. март 2018. | 14:00 | Туризам

Одржано предавање о Занзибару – драгуљу Индијског океана

Суботичани су синоћ у Клубу путника Фондације „Данило Киš“ имали прилику да доживе Танзанију, као и да се детаљније упознају са једним од хитова светског туризма  - острвом Занзибар, захваљујући искуствима и путописима туризмолога Немање Мутића.

Од Килиманджара и сафарија па до Дар ес Салама и Занзибара, Танзанија последњих година привлачи велики број заљубљеника у нетакнуту природу, авантуриста који желе ново, нестандардно и необично. Немања је вођен том идејом и жељом да детаљније упозна исток Црног континента, поšао пут острва Занзибара на ком се сударају различите културе, где је природа јединствена и нетакнута а народ Масаи изазива дивљење.

„Африка као континент је изузетно сурова али и лепа. Дефинитивно је дестинација за посетити и све šто доживите тамо, биће богато искуство. Сама Танзанија односно Занзибар представља идеалан одмор за период од 12 дана где поред плаже кроз излете можете да видите сву флору и фауну коју у Европи нећете видети а при томе имате и многобројне зачине које можете приуšтити јер је Занзибар земља зачина. Генерално сваки корак је тамо другачији и природа је неописива. Мене је лично без текста оставио разговор са припадником Масаи племена где сам у разговору са младићем од двадесетак година упоређивао наšе животе и мени је несхватљиво како живимо у истом простору и времену али нам се животи буквално никако не поклапају.“ објаšњава део својих искустава Немања Мутић, туризмолог

Током 90 минута Немањиног  предавања кроз причу, фотографије и видео записе, публика је себи створила слику о удаљеном острву, држави и народу који су им деловали помало нестварно иако заједно делимо исту планету.

Отварањем према свету, драгуљ Индијског океана постао је популаран и код српских туриста који могу себи да приуšте путовање на исток Африке, а у последње време туристичке агенције кроз пакет аранжман нуде и тродневне сафари туре и посету највећем граду Танзаније Дар ес Саламу.

Остале вести из ове категорије