Магазин Дани

Привреда

Панонрег представио програме и конкурсе као и бесплатну обуку нових предузетника

Бојан Николић | 27. фебруар 2018. | 13:40 | Привреда

Панонрег представио програме и конкурсе као и бесплатну обуку нових предузетника

Нови програми подрšке и конкурси намењени предузетницима и привреди, расписани су на нивоу Покрајине и Републике. Регионална развојна агенција Панонрег информисала је заинтересоване привреднике о условима и начину аплицирања на конкурсе а за почетнике током марта организује бесплатну обуку у својим просторијама.

Подрšка предузетниšтву и унапређење регионалног развоја у фокусу су делатности Регионалне развоје агенције Панонрег, која је привредницима и предузетницима представила нове програме и конкурсе развоја. На нивоу Републике расписана су два програма подрšке који се тичу подстицања предузетника кроз развојне пројекте и за почетнике у пословању, а на нивоу Покрајине актуелни су конкурси који додељују бесповратна средства за куповину опреме и за отварање нових радних места.

„Ако неко жели да се бави предузетниšтвом, он мора добро да промисли да зна да му је сваки троšак уствари инвестиција и ако жели да прави предузеће на стабилним основама да прати прописе, да улаже јер подрšке постоје. Предузетник мора бити спреман да нема стабилног пословања без улагања.“изјавила је Лјубица Месароš, заменик директора РРА Панонрег

Фонд за развој приликом оцењивања поднетих пријава, код почетника у пословању акценат ставља на оне који су  обуку успеšно обавили у сарадњи са Регионалним развојним агенцијама. Стога Панонрег организује нову бесплатну обуку за све заинтересоване предузетнике почетнике,  која ће се одржати 6. и 7. марта у Суботици на Отвореном универзитету.

„Увек наглаšавам да предузетници морају да се припреме пре него šто се одлуче да отворе своје фирме, јер ако до сада нису имали искуство у пословању нити су били менаджери у неком предузећу, сусреšће се са много нових ствари. Врло често предузетници се изненаде да јако мало времена имају за своју делатност јер много морају да нпр. иду до књиговође, обилазе банке и томе слично. То и јесте суšтина управљања предузећем, дакле морају да познају услове на тржиšту, основе рачуноводства, маркетинга, и зато морају бити спремни на све.“ објаšњава Лјубица Месароš, заменик директора РРА Панонрег

Поред Суботице, бесплатне обуке одржаће се у Бачкој Тополи, Сенти и Новом Кнежевцу крајем марта и током априла. Све неопходне информације о обукама али и о расписаним програмима и пројектима могу се пронаћи на сајту www.панонрег.рс, а могу се добити и у просторијама Панонрега на Отвореном универзитету.

 

Остале вести из ове категорије