Магазин Дани

Привреда

Ђоковић: Суботица ће постати локомотива развоја Србије

Маријана Толимир | 22. фебруар 2018. | 13:35 | Привреда

Ђоковић: Суботица ће постати локомотива развоја Србије

Покрајински секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић, одржао је радни састанак са привредницима из Суботице и околине у просторијама Регионалне привредне коморе Севернобачког округа. Састанку је присуствовао и генерални конзул Црне Горе у Србији, Миодраг Канкараš.

 

Састанак са суботичким привредницима у Привредној комори сада је већ редовна пракса Секретаријата за привреду и туризам,  с намером да се у директном контакту креирају мере подрšке, али и чују проблеми са којима се привредници суочавају. Покрајински секретар, Иван Ђоковић, истакао је да је чак 30 одсто средстава која се пласирају у привреду Војводине, отиšло управо у Севернобачки округ и део Севернобанатског округа, које покрива Регионална привредна комора у Суботици. 

Тема састанка било је унапређење привредне сарадње између Црне Горе и Војводине. Према речима генералног конзула ове земље у Србији, Миодрага Канкараšа, Црна Гора ће учествовати на предстојећем Сајму привреде у Суботици, како би промовисала своју туристичку понуду.

Покрајински секретар за привреду и туризам је приликом је данас најавио доноšење Акционог плана за запоšљавање, којим ће се промовисати нов програм субвенција за дефицитарне струке. Овим програмом запослиће се између 50 и 100 незапослених лица из  маšинске, ИТ и здравствене струке.  

Остале вести из ове категорије