Магазин Дани

Друштво

Војска Србије приказала део опреме и наоружања на Градском тргу

Бојан Николић | 14. фебруар 2018. | 12:57 | Друштво

Војска Србије приказала део опреме и наоружања на Градском тргу

Суботичани су данас остали затечени и пријатно изненађени пролазећи центром града где је одржан тактичко технички збор наоружања и војне опреме Војске Србије. Војници и официри наше земље у пуној ратној опреми, представили су грађанима део арсенала наоружања, а истовремено разговарали са бројним заинтересованим грађанима.

Поводом обележавања Дана државности Републике Србије, Министарство одбране и Војска Србије организовали су активност приказа наоружања и војне опреме са циљем да се војска популаризује међу грађанима, али и да се додатно промовише акција уписа професионалних војника која је за сада оцењена успешном.

„Поводом Дана државности, Министарство одбране и Војска Србије организовали су тактичко технички збор наоружања и опреме у циљу да у гарнизонима где нема војске, да се грађани упознају и да се друже са војском, како би видели нашу опрему. Поред Суботице, акција се одржава у више градова у Србији. Други циљ јесте да се људи упознају са расписаним пријемом професионалних војника који траје од октобра 2017. године. Ми смо задовољни одзивом људи,  али ми желимо да кроз овакве акције популаризујемо војску као и да повећамо број кандидата. Са тим имаћемо већи избор лица који конкурише из грађанства.“ рекао је мајор Адам Хорват, заменик команданта гарнизона Бачка Топола

Војска Србије свакодневно у сарадњи са Министарством одбране спроводи редовне активности у циљу заштите територијалног интегритета наше земље, али су ангажовани и на другим пољима. Највећи изазов и даље представља копнена зона безбедности дуж административне линије са Косовом и Метохијом где су смештене бројне јединице Војске Србије са задатком очувања мира и стабилности.

„Административна линија јесте тренутно један од наших главних задатака, али није и једини. Поред тога ми учествујемо у разним помоћима становништву, попут несрећних поплава у Обреновцу где је војска била изузетно ангажована, а исто тако учествујемо у помоћи органима реда Републике Србије у ванредним ситуацијама. Али да тежиште је ангажовању у зони копнене безбедности на административној линији са Косовом и Метохијом.“ изјавио је водник Милош Ковачевић, командир извиђачког одељења ВС

На централном градском тргу приказано је више врста пушака, минобацачи разних калибара, савремена опрема телекомуникација и опреме за извиђање, возила за борбена дејства и извиђање а  најатрактивнији за наше суграђане је био модерни вишецевни лансер ракета „Огањ“.

Војска Србије у свом саставу броји 36.000 професионалних војника, 212 тенкова, 95 авиона, 64 хеликоптера и 82 ракетна система.

Остале вести из ове категорије